Debiteurenbeheer

Bent u als ondernemer op zoek naar een partij die u advies kan geven over het optimaal inrichten van uw debiteurenadministratie? Ook hiervoor kunt u ons inschakelen. Wij begrijpen dat het bijhouden van de facturatie, het in de gaten houden van de betalingstermijnen en het versturen van herinneringen en aanmaningen erg veel tijd kost. Wij geven u graag advies en handvatten waarmee u uw debiteurenadministratie op orde kunt houden. Hierdoor weet u zeker dat uw debiteurenadministratie altijd up-to-date is, verlopen betalingen sneller en efficiënter en houdt u meer tijd over voor uw onderneming.

Wat is debiteurenbeheer?

Onder debiteurenbeheer vallen alle activiteiten die nodig zijn om ervoor te zorgen dat ondernemers hun openstaande rekeningen betaald krijgen. Denk hierbij aan: het bijhouden van de facturen, het in de gaten houden van de betalingstermijnen, het nabellen en het versturen van herinneringen en aanmaningen.

Waarom is goed debiteurenbeheer van belang?

Wanneer u de debiteurenadministratie goed op orde heeft, voorkomt u dat klanten facturen niet of niet op tijd betalen. Hierdoor voorkomt u uiteindelijk liquiditeitsproblemen, of in het ergste geval zelfs een faillissement.

Voordelen van een goede debiteurenadministratie

  • U bespaart veel tijd;
  • U heeft een compleet overzicht van openstaande facturen;
  • Snellere betaling van facturen;
  • Het werkt sneller en efficiënter zodat u meer tijd overhoudt voor uw onderneming.

Advies nodig?

Wilt u uw debiteurenbeheer niet volledig uitbesteden, maar wel zeker zijn van een goede debiteurenadministratie? Dan adviseren wij u graag hierover. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Kroep Steghuis? Neem dan gerust contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN